24 februari 2024 22:45

Volle bak = negen punten voor SVN 1, 2 en 4..
Pupil van de week: Emanuel van den Eynde.
Wedstrijdbal: Roclif E-Commerce ( Romeo van Aerde)

Onder het toeziend oog van veel toeschouwers en één Glasdraad koe toog Nieuwdorp van het begin af aan energiek ten aanval.

Kansen leverde dat nog niet op; doelgevaar aan Nieuwdorp kant was er ook niet en de weinige hoofdstedelijke mogelijkheden werden vakkundig door keeper Senna geëlimineerd.

Na ruim een kwartier spelen kopte Ruud La Grand de 1-0 raak en na een vlotte aanval met grote inbreng van Janick en Jerzi maakte hij er van dichtbij ook 2-0 van.

Toen Gerben Nicolasen ( zijn 5e dit seizoen) van afstand in de 32e minuut raak schoot en Janick van As even later voor 4-0 zorgde was de wedstrijd beslist.

Na iets meer dan een uur spelen voltooide Ruud La Grand zijn hattrick toen hij een schot van man of the match Janick van As via keeper en paal een laatste tikje mocht geven. Zijn tiende van dit seizoen: 5-0

Levi Waisapy strafte in de 67e minuut een fout bij Nieuwdorp af en deed iets terug voor Jong Ambon.

Dankzij de tweede van Janick van As ( zijn 5e dit seizoen) en een rake kopbal van Teun Rentmeester werd het nog 7-1.

Een nuttige en verdiende overwinning die Nieuwdorp weer wat vaster op de 4e plaats brengt. Met wedstrijden tegen Rillandia en Waarde ( respectievelijk 12e en 13e) voor de boeg lijkt het consolideren van deze plek niet onmogelijk. Of er nog meer in zit hangt af van Kapelle, GPC en Goes.

Het winnen van de 2e periode is niet meer mogelijk; die gaat waarschijnlijk naar Goes of Kapelle.