Nieuwdorp sterker dan Waarde

10 maart 2024 14:15

De bijdrage beginnend met Douze points komt uit de pen van Peter de Vos. Een overzicht van de stand van zaken tot nu toe. Gevolgd door een nauwkeurig wedstrijdverslag en tot slot een hoopvolle verwachting.

Waarde-Nieuwdorp eindigde eerder dit seizoen in een voor Nieuwdorp onnodige 1-1. Vandaag deed het elftal van trainer Tom Koelen wat het moest doen, winnen. Waarde werd met 3-0, na een vrij eenzijdige wedstrijd, verslagen.

In tegenstelling tot vorige week, de uitwedstrijd tegen en in Rilland, waar het weer en het spel van beide elftallen niet echt de schoonheidsprijs verdienden, was het weer prima in orde en de wedstrijd had ook zijn goede momenten.

Op doel bij de thuisploeg stond niet Senna Latooij, hij raakte geblesseerd op de training, maar Peter de Winter. Veel gevaar had Peter niet te duchten van Waarde, maar met wat hij te doen kreeg (corners) had hij niet veel moeite.

Bij Waarde was keeper Carlo de Bart een sta in de weg, want na diverse kansen van Nieuwdorp onschadelijk te hebben gemaakt, maakte Ruud La Grand na een halfuur spelen 1-0. Vlak voor het rustsignaal zorgde Yordin de Hamer voor 2-0.

Nieuwdorp ging op jacht naar nog meer treffers. De bezoekers waren vooral gevaarlijk bij hoekschoppen, maar verder was het vooral Nieuwdorp wat de klok sloeg. Nieuwdorp wilde de voorsprong verder uitbouwen en kreeg ook wel wat kansen omdat Waarde niet meer aandrong . De eindstand van deze wedstrijd werd door Dani Dubelaar, door een schot van afstand 3-0.

Douze points

De laatste vier wedstrijden leverden Nieuwdorp 1 maar liefst 12 punten op.

Achtereenvolgens werden Veere( 1-2); Jong Ambon ( 1-7); Rillandia (0-3) en Waarde ( 0-3) aan de zegekar gebonden.

Dat betekent dat Nieuwdorp na een enigszins moeizame periode nu mee mag gaan strijden om de bovenste plaatsen.

Het verschil met de nrs. 1 en 2 ( Kapelle en GPC met 38 punten) is (nog maar) zes punten; nr. 3 ( VV Goes met 33 punten) heeft 1 puntje meer.

Kruiningen heeft net zo veel punten als Nieuwdorp ( 32) en doet ook nog mee.

Nieuwdorp 1- Waarde 1 3-0

Over de wedstrijd zelf tegen Waarde is niet zo veel te vertellen.

Al snel bleek dat Nieuwdorp een maatje te sterk was voor de geel zwarten. Zeker toen Ruud la Grand in de 36e minuut met een fraaie kopbal na een assist van Nino de 1-0 liet aan tekenen.

Daarna kwamen de youngsters aan bod. Op slag van rust was het Yordin de Hamer die “achter zijn standbeen” de 2-0 op het score bord bracht.

Het mooiste doelpunt kwam direct na rust van de voet van Dani Dubbelaar die vanaf 20 meter de bal perfect in de bovenhoek peerde.

Rest me nog te vermelden dat de 80 jarige (!) scheidsrechter Nuijtermans de wedstrijd op een gepaste wijze “begeleidde”.